Förvara dina däck på vårt däckhotell i Åkersberga

Spara utrymme med säker däckförvaring
Kontakta oss

Däckhotell Åkersberga

Att förvara däck på däckhotell är ett smart alternativ till att förvara dem i hemmet eller garaget. Du behöver inte ta med dig de gamla däcken hem efter att du bytt till vinter- eller sommardäck och de kommer att förvaras under perfekta förhållanden. Dessutom kan du köra längre på dina däck då gummit konserveras bättre.

Frigör utrymme hemma med hjälp av vårt däckhotell

På vårt däckhotell i Åkersberga förvaras däcken i rätt och jämn temperatur och rengörs noga innan förvaringen. Vi kontrollerar såväl mönsterdjup som däckets allmänna skick så att du kan köra säkert när det är dags för utcheckning av dina däck. Är däcken slitna och obrukbara efter en säsong så sätter vi på nya däck som passar dina behov. Vi erbjuder även lagning av däck, bilservice och andra kompetenta verkstadstjänster.

Däckförvaring för korta och långa perioder

Hos oss kan du både däcken under en kortare tid eller låta dem ligga säsong efter säsong på däckhotellet. Här förvaras däcken torrt och mörkt och vi hör av oss till dig när det är dags att byta – både på höst och vår. Ingen risk att du ska köra omkring med dåliga däck när årstiderna skiftar. Långsiktigt har det visat sig vara en bra affär för våra kunder med en däckförvaring av hög kvalitet. Vi har hjälpt bilister i Åkersberga att ta hand om däck  i många år och vet vad som fungerar bäst när det handlar om trygg förvaring av bildäck. 

Åkersberga bilverkstad däckhotell
Åkersberga bilverkstad däckhotell

Däckhotell i Åkersberga

Optimera förvaringsutrymmet hemma genom att checka in dina däck på vårt däckhotell. Hos oss vilar dina däck till ett bra pris. 

  • Vi kontrollerar lufttryck och mönsterdjup noggrant för att du ska kunna köra säkert även vid svåra väderförhållanden.
  • Dina däck förvaras i rätt temperatur, något som ökar däckens livslängd på ett väsentligt sätt. 
  • Vi rengör dina däcken från vägsalt, sten och grus innan förvaringen, vilket optimerar gummits egenskaper.
  • Vi sköter däckbytet, balanseringen och hanteringen av dina däck. Vi smutsar gärna ned oss för att dina däck ska må så bra som möjligt.
  • Vi är försäkrade mot inbrott och bränder. Hos oss vilar dina däck tryggt och säkert.
  • Vi tvättar hjulen innan förvaring på kunds begäran mot en extra kostnad.
Kontakta oss

Spara plats med hjälp av vårt däckhotell

En stor fördel med att inte ha däck liggande hemma är att de tar upp utrymme som du skulle kunna använda till något bättre eller roligare. En stapel med däck är dessutom svår att flytta på om du behöver städa eller komma åt något i ett trångt och ofta överbelamrat garage. Bor du i en stad utan tillgång till ett rymligt garage är förvaringen av däck ofta ett problem. Det är inte säkert att det är tillåtet att förvara däcken i ett vinds- eller källarförråd i just din bostadsrättsförening. Däck är dessutom tunga, inte minst för äldre är det skönt att slippa bära och flytta på däck. Däckhotell gör helt enkelt livet lite lättare för de flesta bilägare. 

Åkerberga bilvekstad däckhotell

Nackdelar med däckförvaring hemma

Om du väljer att ha däcka hemma istället kan det uppstå en del extrajobb och problem. Du bör ha rätt verktyg för att lossa hjulbultarna och rengöra dem noga. Däcken bör dessutom ha korrekt lufttryck för att inte tappa formen när de ligger oanvända. Förvaringsutrymmet för dina däck måste vara helt torrt och temperaturen ska helst vara omkring 15 grader under hela perioden. Är det för kallt eller för varmt kan gummits egenskaper försämras på ganska kort tid.  Att förvara däck i ett pannrum, carport eller en container är direkt olämpligt och kan leda till sämre trafiksäkerhet när du använder däcken igen. 

Varning för direkt solljus

Däck bör inte utsättas för direkt solljus eftersom UV-strålarna kan vara skadliga för gummit. Lösa däck ska lagras stående, däck på fälg helst i liggande position. Däck ska inte förvaras i en byggnadskonstruktion av trä och får inte komma i kontakt med några som helst brandfarliga ämnen. Märk gärna upp däcken så att de hamnar rätt vid när det är dags montering. Men allt detta slipper du tänka på om du lämnar in däcken på vårt perfekt anpassade däckhotell.

Välkommen att kontakta oss när det är dags för däckbyte – vi kan bli ditt trygga däckhotell i Åkersberga.

Trygg förvaring på vårt däckhotell
Kontakta oss